Foto: Reuters/Scanpix
Argentīnas tenisistam Huanam Martinam del Potro svētdien izdevās gūt smagu uzvaru un Deivisa kausa finālā panākt izšķirošo – piekto – dueli cīņā pret sacensību mājinieci Horvātiju.

Del Potro svētdien ceturtajā cīņā piecos setos ar 6-7 (4:7), 2-6, 7-5, 6-4, 6-3 pārspēja horvātu Marinu Čiliču, Deivisa kausa finālā panākot 2-2.

Čiličam izdevās uzvarēt pirmos divus setus un nonākt soļa attālumā no uzvaras Deivisa kausa finālā, tomēr del Potro parādīja raksturu un uzvarēja trīs setos pēc kārtas, panākot izšķirošo dueli, kas notiks vēlāk svētdien. Ļoti svarīgu punktu argentīnietis ieguva piektā seta astotajā geimā, kad viņš lauza Čiliča servi un pēcāk guva panākumu arī visā duelī.

Deivisa kausa finālā uzvarēs komanda, kas gūs panākumus trīs mačos. Izšķirošajā duelī par Deivisa kausu svētdien sacentīsies horvāts Ivo Karlovičs un argentīnietis Frederiko Delvonis.

Vēstīts, ka pirmajā mačā Čiličs piektdien ar rezultātu 6-3, 7-5, 3-6, 1-6, 6-2 pārspēja Delvoni, bet pēc tam del Potro ar 6-4, 6-7 (6:8), 6-3, 7-5 pārspēja Karloviču, panākot izlīdzinājumu.

Savukārt sestdien dubultspēlē Čiličs un Ivans Dodigs ar 7-6 (7:2) 7-6 (7:4) 6-3 minimāli nepieciešamajos trīs setos pieveica argentīniešus del Potro un Leonardo Maijeru.

Horvātijas tenisisti pirms 11 gadiem kļuva par Deivisa kausa ieguvējiem, finālā ar 3-2 uzvarot Slovākiju. Savukārt argentīnieši Deivisa kausa finālā spēlēja 1981., 2006., 2008. un 2011. gadā, taču pagaidām ne reizi nav tikuši pie uzvaras.

Pērn Deivisa kausā triumfēja Lielbritānija, šo trofeju iegūstot pirmo reizi kopš 1936. gada. Briti finālā ar 3-1 pārspēja Beļģijas tenisistus. Lielbritānija šogad apstājās Deivisa kausa pusfinālā, ar 2-3 piekāpjoties Argentīnai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!