Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Melburnā otro reizi karjerā pārvarēja Austrālijas atklātā čempionāta otro kārtu un trešo reizi karjerā iekļuva starp "Grand Slam" turnīru 32 labākajām spēlētājām.

Otrās kārtas mačā Sevastova, kura turnīrā izlikta ar 32. numuru, 76 minūšu laikā ar 6-3, 6-4 uzvarēja slovākieti Kristinu Kučovu (pasaules ranga 80. vieta).

Sevastova pirmajā setā pēc zaudētas savas serves piektajā geimā nonāca zaudētājās ar 2-3, bet tad uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, svinot panākumu setā. Otrajā setā ilgi tenisistēm neizdevās lauzt pretinieces serves geimu, līdz devītajā geimā tas padevās Sevastovai. Nākamajā geimā Sevastova atspēlēja dubulto breikbumbu un pēc brīža triumfēja visā mačā ar 6-3, 6-4.

Tagad 1/16 finālā Sevastova tiksies ar spānieti Harvinu Mugurusu (turnīra septītais numurs) vai amerikānieti Samantu Kraufordi (162. vieta pasaules rangā). Ja Sevastovas pretiniece būs Mugurusa, tad spēle kļūs par "US Open" trešās kārtas mača atkārtojumu. Toreiz Sevastova sensacionāli uzvarēja Mugurusu un šis panākums atzīts par vienu no gada lielākajiem pārsteigumiem sieviešu tenisā.

Sevastovas labākais panākums karjerā "Grand Slam" turnīros ir pērn sasniegtais "US Open" ceturtdaļfināls, bet 2011. gadā Melburnā viņa izstājās pēc zaudējuma astotdaļfinālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!