Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisistes ceturtdien Tallinā ar zaudējumu turpināja Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra apakšgrupu cīņas.

Priekšsacīkšu C grupas otrajā mačā Latvijas izlase atzina Lielbritānijas pārākumu ar 0-3.

Sākumā vienspēlēs Diāna Marcinkēviča ar 3-6, 0-6 piekāpās Heterei Vatsonei, bet pēc tam Jeļena Ostapenko ar 2-6, 3-6 atzina britu spēcīgākās tenisistes Džoanas Kontes pārākumu. Savukārt dubultspēlē, kas neko neizšķīra, Marcinkēviča/ Daniela Vismane ar 0-6, 7-6 (7:2), 2-6 zaudēja Lorai Robsonei/ Džoselinai Rejai.

WTA pasaules rangā Konte atrodas desmitajā vietā, bet Vatsone ieņem 72. vietu. Ostapenko pasaules rangā ir 35., bet Marcinkēviča – 307. vietā.

Atgādinām, ka Federāciju kausa pirmajā duelī Latvija ar 2-1 pārspēja Turciju. Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā Tallinā piedalās 14 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Latvija spēlē C grupā, kuras ietvaros vēl tiksies ar Portugāli. Katras grupas uzvarētāja cīnīsies par iespēju nokļūt Pasaules grupas II zonas "play off" izcīņā, bet grupu vājākās komandas spēlēs par vietas saglabāšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!