Foto: AFP/Scanpix

Krievijas tenisistes Marijas Šarapovas diskvalifikācija par aizliegtās vielas meldonija lietošanu drīz noslēgsies, un dāniete Karolīna Vozņavki arī paudusi savu neapmierinātību, ka turnīru organizatori viņai piešķir speciālo ielūgumus jeb "wild card", raksta "Yahoo Sport".

Šarapova saņēmusi speciālo ielūgumu uz Štutgartes WTA turnīru, neraugoties uz to, ka tas sākas divas dienas pirms Krievijas tenisistes diskvalifikācijas beigām, kas būs 26. aprīlī. Tāpat viņa uzaicināta uz Madrides un Romas turnīriem. Turnīru rīkotāju lēmumus publiski neatbalsta Simona Halepa un Endijs Marejs, kuriem pievienojusies arī Vozņacki.

"Manuprāt tas ir strīdīgs lēmums ļaut spēlētājam spēlēt turnīrā, kas sākas, kad viņš vēl ir diskvalificēts. No rīkotāju puses tā ir necieņas izrādīšana pret citiem tenisistiem un WTA organizāciju," teica Vozņacki.

"Protams, ka noteikumus var sagrozīt tā, lai tie būtu labvēlīgi. Es ticu, ka jebkurš cilvēks ir pelnījis otro iespēju, un domāju, ka viņai izdosies izkarot ceļu atpakaļ. Esmu pārliecināta, ka viņa spēlēs labi. Tomēr, ja viņa bija diskvalificēta par aizliegto vielu lietošanu, viņai vajadzētu visu sākt no pašas apakšas," savu viedokli pauda dāņu tenisiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!