Foto: AFP/Scanpix

Latvijas dāmu tenisa ranga līdere Anastasija Sevastova Madrides WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-4 uzvarēja ķīnieti Šuai Džanu.

Sevastova jaunākajā WTA rangā atrodas 24. pozīcijā, bet Džana ir 31. vietā.

Sevastova spēli iesāka pārliecinoši, nobreikojot trīs Džanas serves pēc kārtas un panākot jau 5-0. Nākamajā geimā viņa zaudēja savu servi, bet septītajā geimā neizmantoja divas setbumas, taču vēl joprojām atradās drošā vadībā ar 5-2. Astoto geimu liepājniece uzvarēja "tīri", setā gūstot panākumu ar 6-2.

Otrajā setā Sevastova lauza pirmās divas ķīnietes serves, kas viņai ļāva panākt 3-0. Nākamajos piecos geimos tenisistes uzvarēja pie pretinieces serves, bet devītajā geimā Džana nosargāja savu servi un panāca 4-5. Tiesa, desmitajā geimā Sevastova uzvarēja savu servi un setā bija pārāka ar 6-4, svinot panākumu arī spēlē.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Sevastova nopelnījusi 65 WTA ranga punktus.

Sacensībām Madridē ir "Premier Mandatory" kategorija, kas ir uzreiz aiz "Grand Slam" līmeņa. Sevastova šosezon pirmajos divos šīs kategorijas turnīros cieta zaudējumus jau pirmajās cīņās. Pēdējoreiz šī līmeņa turnīra spēlē liepājniece uzvarēja 2011. gadā Indianvelsā.

Abas tenisistes savā starpā līdz tikušās trīs reizes, Sevastovai izcīnot divas uzvaras. 2012. gada Eštorilas WTA turnīra kvalifikācijā ķīniete bija labāka ar 6-4, 7-5, bet trīs gadus vēlāk ITF turnīrā Turcijas pilsētā Bursā Sevastova revanšējās ar 6-1, 6-1. Šīs abas cīņas risinājās māla seguma kortos un uz tāda notika arī cīņa Madridē.

Ķīniete pagājušā gada beigās bija sasniegusi labu sportisko formu un WTA rangā pakāpās līdz 23. pozīcijai, kas ir augstākā viņas līdzšinējā karjerā, tomēr šogad Džana nevienā turnīrā nav guvusi vairāk par divām uzvarām un rangā piedzīvojusi kritumu. Māla sezonu Džana sākusi neveiksmīgi, uzvarot pirmajā cīņā, bet nākamajās trijās piedzīvojot neveiksmes. Šonedēļ viņa sacentās WTA "International" sērijas sacensībās Prāgā, pirmajā kārtā ar 0-6, 3-6 kapitulējot vācietei Monai Bartelai.

Otrajā kārtā Madridē Sevastova tiksies ar sacensību otro raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas, kura pirmajā kārtā ar 7-6 (7:5), 2-6, 6-2 uzvarēja ukrainieti Ļesju Curenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!