Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien, 31. maijā, Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas spēlē ar 6-3, 6-2 pārliecinoši pārspēja 2016. gada Rio olimpisko spēļu čempioni Moniku Puigu no Puertoriko.

Ostapenko šis ir veiksmīgākais "French Open" turnīrs karjerā. Pērn viņa nepārvarēja pirmo kārtu, bet gadu pirms tam Latvijas sportiste piedzīvoja zaudējumu kvalifikācijas pirmajā kārtā. Šogad Francijā notiekošajā "Grand Slam" turnīrā viņa izcīnījusi 130 WTA ranga punktus. Tāpat šī ir otrā reize, kad Ostapenko iekļūst "Grand Slam" turnīra trešajā kārtā. Šogad viņa to paveica arī Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā.

Ostapenko un Puiga aizvadīja savu otro savstarpējo spēli karjerā, un abas reizes uzvarējusi Latvijas tenisiste. Ostapenko WTA rangā ierindojas 47. vietā, kamēr Puiga atrodas sešas pozīcijas augstāk.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, bet saspringta spēkošanās bija trešajā geimā, kas ilga 14 minūtes. Ostapenko ar lielām grūtībām nosargāja savu servi, bet vēlāk sestajā geimā Latvijas pārstāve lauza pretinieces servi, izvirzoties vadībā spēlē. Šo pārsvaru izdevās noturēt līdz seta beigām.

Otrā seta trešajā geimā Ostapenko "nobreikoja" Puigu, bet vēlāk viņai izdevās vēl vairāk nostiprināt pārsvaru. Septītajā geimā viņa vēlreiz bija pārāka pie pretinieces serves, un vēlāk viņa guva drošu uzvaru visā mačā.

Trešajā kārtā Ostapenko tiksies ar ukrainieti Ļesju Curenko, kura ieņem 42. vietu rangā. Curenko otrajā kārtā ar 6-2, 6-2 uzvarēja Jekaterinu Makarovu no Krievijas.

Jau vēstīts, ka otrajā kārtā iekļuvusi arī cita Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kuru sagaida spēkošanās ar kanādieti Jūdžinu Bušāru.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!