Foto: AP/Scanpix

Negaidīti emocionāli un ļoti sirsnīgi ceturtdien noslēdzās Francijas atklātā tenisa čempionāta spēle starp diviem pieredzējušiem tenisistiem Huanu Martinu del Potro un Nikolasu Almagro.

Pirmajā setā ar 6-3 uzvarēja, bet pēc seta argentīnietis palūdza medicīnisko pārtraukumu. Otrajā setā ar 6-3 pārāks jau bija Almagro, bet tad jau spānim bija nepieciešama medicīniskā pauze. 31 gadu vecais spāņu tenisists atgriezās kortā, bet mačs ilgi neturpinājās – tas tenisā sen neredzēti emocionāli noslēdzās trešā seta trešajā geimā.

Trešā seta sākumā abi tenisisti, saskaroties ar problēmām, uzvarēja pa vienam geimam. Trešā geima sākumā Almagro burtiski neizkustējās pie divām del Potro servēm, tad ilgi stāvēja kortā noliecies, izplūda asarās un saļima. Argentīnietis, kā arī spēles galvenais tiesnesis piesteidzās pie spāņa, del Potro lūdza pasniegt spānim ūdeni, bet pēc mirkļa palīdzēja viņam tikt līdz soliņam.

Skatītāju ovāciju pavadīts, Almagro paspieda del Potro un tiesnesim roku, tādējādi atzīstot izstāšanos no tālākas cīņas. Vēl brīdi pēc tam del Potro sēdēja blakus Almagro, atbalstīja un centās uzmundrināt spāni. Atstājot kortu, Almagro no līdzjutējiem, kas bija piecēlušies kājās, saņēma vētrainus, uzmundrinošus aplausus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!