Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien izcīnīja uzvaras prestižā Vimbldonas tenisa čempionāta pirmās kārtas spēlēs.

Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-0, 1-6, 6-3 pārspēja baltkrievieti Aļaksandru Sasnoviču, bet Sevastova pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-1, 7-6 (7:3) pārspēja Jūliju Putincevu no Kazahstānas.

Sevastova kortā devās pirmā, un maču sāka ļoti pārliecinoši, divreiz laužot pretinieces servi un izvirzoties vadībā ar 5-0. Šo pārsvaru viņa neizlaida un izvirzījās vadībā visā mačā. Otrajā setā Putinceva izrādīja daudz sīvāku pretestību, divreiz izvirzoties vadībā ar divu geimu pārsvaru, tomēr Sevastova prata atspēlēties un taibreikā diezgan droši apspēlēja kazahieti.

Sevastova pasaules rangā ieņem 19. vietu, bet Vimbldonā viņa izlikta ar 18. numuru, savukārt Putinceva WTA reitingā ierindojas 43. pozīcijā. Sevastova un Putinceva jau iepriekš bija tikušās. 2016. gadā Sevastova turnīrā Ķīnā nepabeidza spēli un zaudēja ar 1-6, 1-4.

Sevastovai šī bija pirmā reize, kad viņa pārvarēja Vimbldonas čempionāta pirmo kārtu. 2009., 2010., 2011. un 2016. gadā viņa izstājās jau pirmajā kārtā.

Sevastova otrajā kārtā spēkosies ar mājinieci Heteri Vatsoni, kura pirmajā kārtā ar 6-1, 7-6 (7:5) pārspēja Beļģiju pārstāvošo ukrainieti Marinu Zaņevsku. Vatsone WTA rangā ieņem 102.pozīciju.

Arī Ostapenko savu spēli pret Sasnoviču iesāka ļoti pārliecinoši, pirmajā setā nezaudējot nevienu geimu un uzvarot ar 6-0. Savukārt otrajā setā kortā dominēja Sasnoviča, viņa izvirzījās vadībā ar 3-0, tad serves geimu uzvarēja Ostapenko, bet pēc tam baltkrieviete atkal bija pārāka trīs geimos pēc kārtas.

Mača uzvarētāja izšķīrās trešajā setā, kurā Ostapenko spēlēja pārliecinošāk. Viņa ieguva vadību 5-1, bet tad Sasnoviča prata lauzt Latvijas sportistes servi un panākt 3-5. Tomēr Ostapenko pārsvaru neizsēja, un uzvaru nosargāja.

Ostapenko WTA rangā ierindojas 13. pozīcijā, bet baltkrieviete ieņem 89. vietu. Ostapenko un Sasnoviča iepriekš bija spēkojušās 2015. gadā, kad Sanktpēterburgas turnīrā Latvijas pārstāve izcīnīja uzvaru ar 1-6, 6-2, 6-4.

Ostapenko otrajā kārtā spēkosies ar kanādieti Fransuāzu Abandu, kura pirms tam ar 6-2, 6-4 pārspēja japānieti Kurumi Naru. Abanda ierindojas 142. pozīcijā WTA rangā.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidē sekot līdzi notikumiem kortos:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!