Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko svētdien piedzīvoja zaudējumu cīņā par trešo vietu Taizemes pilsētā Huahinā notikušajā paraugturnīrā "Intercontinental World Tennis Thailand Championship".

Latvijas tenisiste, kura WTA rangā atrodama septītajā vietā, ar 3-6, 2-6 piekāpās pasaules devītajai raketei Johannai Kontai no Lielbritānijas, ciešot otro pārliecinošo zaudējumu divu dienu laikā.

Jau spēles pirmajā geimā Ostapenko zaudēja punktu pie savas serves, bet uzreiz pēc tam breiku atspēlēja. Tiesa, turpinājumā Konta, divas reizes pēc kārtas laužot Latvijas tenisistes servi, panāca 4-1. Lai arī Ostapenko pēc tam vienu breiku atspēlēja, viņa pirmajā setā piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu, jo Konta vēlreiz viņas servi lauza devītajā geimā, uzvarot ar 6-3.

Otrā seta sākums bija līdzīgs, pirmajos divos geimos sportistēm apmainoties breikiem, bet turpinājumā Konta uzvarēja četros geimos pēc kārtas un guva pārliecinošu uzvaru.

Pirms tam sestdien notikušajā pusfinālā Ostapenko ar 1-6, 4-6 piekāpās pasaules ceturtajam numuram Karolīnai Plīškovai no Čehijas.

Svētdien par šī paraugturnīra uzvarētāju kļuva pasaules ranga pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas, kura ar 6-2, 6-3 uzvarēja Plīškovu.

Ostapenko ceturtdien tika nosaukta par Latvijas labāko gada sportisti, kamēr vīriešu konkurencē šo godu saņēma Kristaps Porziņģis.

Šis paraugturnīrs iepriekšējo reizi norisinājās pirms diviem gadiem, kad tajā uzvarēja Polijas tenisiste Agņeška Radvanska.

Pēc šī turnīra Ostapenko dosies uz Ķīnu, kur jau nākamā gada pirmajā dienā sāksies Šeņdžeņas WTA turnīrs. Sezonai viņa gatavojas jau mēnesi, tomēr vienīgi Taizemē viņai ir pirmie treniņi ārā. Ja daudzas tenisistes visu sagatavošanās posmu pavada vietās, kur ir silts, Ostapenko gatavojās dzimtenē, paužot, ka Rīga ir viena no skaistākajām pilsētām pasaulē.

Ostapenko jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa "French Open" izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA "International" turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!