Foto: F64
Latvijas tenisa izlase Deivisa kausa izcīņas Eiropas zonas trešās grupas turnīra pirmajā mačā trešdien piedzīvoja zaudējumu Grieķijas komandai.

Pirmajā vienspēlē Latviju pārstāvēja 18 gadus vecais Roberts Grīnvalds, kurš ar rezultātu 0-6, 4-6 55 minūšu ilgā spēlē piekāpās Jannim Stergiu, kurš ATP rangā atrodas 989. pozīcijā. Grīnvalds pasaules rangā atrodas 1593. pozīcijā.

Otrajā vienspēlē Latviju pārstāvēja 23 gadus vecais Mārtiņš Podžus, bet arī viņam neizdevās gūt uzvaru. Podžus ar 3-6, 4-6 zaudēja Markosam Kalovelonim. Šis mačs ilga stundu un 25 minūtes. Podžus ir Latvijas izlases līderis un ATP rangā ieņem 565. vietu, bet Kalovelonis atrodas 751. vietā.

Līdz ar to Latvija pēc divām spēlēm nonāca iedzinējos ar 0-2, kas nozīmēka, ka cīņas liktenis ir izšķirts. Pēc tam dubultspēlē Mārtiņš Podžus un Artūrs Lazdiņš ar 7-5, 6-3 pārspēja Stergiu un Kaloveloni, bet visā mačā ar 2-1 pārāka bija Grieķija.

Latvijas izlasē šajā turnīrā iekļauts arī septiņpadsmitgadīgais Mārtiņš Rocēns. Savukārt Grieķijas izlasē ir arī Aleksandrs Skorilis un Petrs Cicipa.

Deivisa kausa izcīņas Eiropas zonas trešās grupas turnīrā Latvijas izlase tiksies arī ar Melnkalni un Armēniju. Deivisa kausa Eiropas zonas trešās grupas B zonas grupas turnīrs Melnkalnes pilsētā Ulciņā risināsies līdz sestdienai.

Aizvadītajā gadā Latvijas izlase nespēja noturēties Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā, zaudējot Norvēģijas un Marokas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!