Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko dažas dienas pirms 2018. gada Francijas atklātā tenisa čempionāta sāks nervozēt arvien vairāk, jo šajā turnīrā no viņas daudzi gaidīs uzvaras, taču līdz šim viņa ar spiedienu tikusi galā veiksmīgi, uzskata sportistes treneris Deivids Teilors.

"French Open" pamatturnīrs sāksies svētdien, 27. maijā, un pērnā gada čempionei Ostapenko šogad nāksies aizstāvēt pagājušajā sezonā izcīnītos ranga punktus. Pirms gaidāmā turnīrā daudzi pievērš uzmanību Ostapenko, ar nepacietību gaidot, vai viņai izdosies atkārtot pagājušajā gadā iespēto.

"Es domāju, ka viņa nav viena turnīra brīnums un viņa šeit gatavojas palikt uz ilgu laiku," sarunā ar portāla "sport360.com" izteicās Teilors. "Pats galvenais viņas spēles stilā ir tas, ka viņa spēlē tā kā vajag, nevis paļaujas tikai uz emocijām. Ja viņa nervozē, tad viņa nespēlē nervozi. Ja pretinieces otrā serve ir vāja, tad viņa uzbrūk, jo tas ir labākais veids, kā gūt punktu. Es domāju, ka galvenais iemesls, kāpēc viņa uzvarēja "French Open" bija tas, ka viņa spēlēja tā, kā viņai vajadzēja to darīt."

"Tagad viņa sāks nervozēt arvien vairāk, jo no viņas vairāk gaidīs. No viņas neviens neko negaidīja, kad bija ap 50. pozīciju pasaules rangā, bet līdz šim viņa ar šo spiedienu tikusi galā negaidīti veiksmīgi," turpināja treneris.

Teilors neslēpa, ka Ostapenko reizēm ļauj savām emocijām pārāk lielu vaļu: "Es laikam nekad neesmu trenējis nevienu tik emocionālu spēlētāju. Anai Ivanovičai bija liela mīlestība pret tenisu, viņa bija emocionāla, bet citādāk."

Treneris arī piebilda, ka sapratis, ka viņam reizēm jāļauj Ostapenko emocijām izpausties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!