Foto: AFP/Scanpix

"Australian Open" turnīra ceturtdaļfinālu vīriešu vienspēlēs pārliecinoši pirmdien sasniedza Kanādas tenisists Milošs Raoničs, bet sieviešu sacensībās Karolīna Plīškova no Čehijas izcīnīja drošu uzvaru.

Astotdaļfināla spēlē ar 16. numuru izliktais Raoničs ar rezultātu 6-1, 6-1, 7-6 (7:5) pārspēja turnīra ceturto raketi Aleksandru Zverevu no Vācijas. Pirmajos divos setos lieliski servējošais kanādietis nedeva Zverevam iespējas, bet trešajā setā cīņa jau bija līdzīgāka. Vācijas tenisists pēc otrā seta iznīcināja savu raketi, un trešajā setā cīņa nonāca līdz taibreikam. Raoničs atspēlējās no 1:3, panāca 6:4 un ar otro iespēju izmantoja mačbumbu.

Raoniča pretinieks ceturtdaļfinālā būs horvāta Borna Čoriča vai francūža Lukā Puljē pāra uzvarētājs.

Sieviešu turnīrā ar septīto numuru izsētā Karolīna Plīškova ar rezutltātu 6-3, 6-1 uzvarēja spānieti Garbīni Mugurusu, kura izlikta ar 18. numuru. Plīškova pirmajā setā atspēlējās no breika deficīta, bet pie rezultāta 3-3 viņa uzvarēja nākamos trīs geimus. Otrajā setā čehiete ātri panāca 2-0, tad Mugurusa nosargāja savu servi, taču mača noslēgumā Plīškova uzvarēja četrus geimus pēc kārtas.

Plīškovas pretiniece ceturtdaļfinālā būs Serēnas Viljamsas un Simonas Halepas pāra uzvarētāja.

Cits ceturtdaļfināla pāris jau noskaidrots. Jeļina Svitoļina no Ukrainas ar 6-2, 1-6, 6-1 pārspēja Medisonu Kīzu no ASV, bet Naomi Osaka ar 4-6, 6-3, 6-4 pārspēja Anastasiju Sevastovu no Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!