Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas jaunā tenisiste Kamilla Bartone otrdien pārvarēja Austrālijas atklātā čempionāta jeb "Australian Open" otro kārtu, pirmo reizi karjerā sasniedzot "Grand Slam" sacensību astotdaļfinālu junioriem.

16 gadus vecā Bartone otrās kārtas mačā gandrīz divu stundu ilgā cīņā ar 7-6 (7:4), 4-6, 6-3 pieveica mājinieci Olīviju Gadecki.

Pirmajā setā Bartone nonāca zaudētājos ar 2-5, bet atspēlējās un tad droši uzvarēja "tie break" izspēlē. Otrajā setā Latvijas jaunā tenisiste jau sākumā zaudēja serves geimu, ko līdz seta izskaņai tā arī neatguva. Savukārt izšķirošajā setā Bartone, kura trenējas Vācijā, jau sākumā divreiz paņēma pretinieces servi, un drošo pārsvaru nosargāja, svinot uzvaru mačā.

Vienspēļu turnīrā Bartone izlikta ar devīto numuru un tagad astotdaļfinālā tiksies ar Indonēzijas tenisisti Prišku Madelīnu Nugroho, kura no sacensībām izslēdza ar sesto numuru izsēto amerikānieti Lī Ma.

Bartone vēlāk "Australian Open" dubultspēļu otrās kārtas mačā pārī arī Žuliju Morlē no Francijas ar 5-7, 6-7 (5:7) piekāpās Taizemes duelim Tasapornai Naklo/ Manančajai Savangkevai (turnīra otraisd numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!