Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien ar pārliecinošu uzvaru pārvarēja Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīra otro kārtu.

Ostapenko stundas un 10 minūšu ilgā cīņā ar rezultātu 6-2, 6-1 pārspēja Ķīnas tenisisti Šuai Džanu. Latvijas tenisiste pasaules rangā ieņem 22. vietu, bet ķīniete atrodama 40. pozīcijā.

Abos setos Ostapenko darbojās pārliecinoši un agresīvi, izmantojot savas iespējas lauzt pretinieces servi. Ostapenko turnīra pirmā kārta bija brīva, bet pēc šīs uzvaras viņa otro gadu pēc kārtas iekļuva Indianvelsas trešajā kārtā, tādējādi aizstāvot 65 WTA ranga punktus.

Trešajā kārtā Ostapenko tiksies ar Markētu Vondrušovu no Čehijas, kura ar 6-2, 6-1 sagrāva krievieti Darju Kasatkinu, kura ir pasaules 14.numurs. Vondrušova ir ranga 61. vietā.

Indianvelsas vienspēļu turnīrā piedalīsies arī Anastasija Sevastova, kura otrajā kārtā spēkosies ar īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo amerikānieti Medisonu Brenglu, kura rangā ir 96. vietā. Pirmajā kārtā viņa ar ar 6-2, 6-3 pieveica austrālieti Samantu Stosuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!