Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien Maiami WTA "Premier" sērijas turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 5-7, 1-6 piekāpās ar čehietei Markētai Vondrušovai. Tā kā pērn Ostapenko šajā turnīrā iekļuva finālā, viņa nespēja aizstāvēt izcīnītos pasaules ranga punktus un piedzīvos kritumu.

Ostapenko spēli iesāka veiksmīgi un izvirzījās vadībā ar rezultātu 4-1. Lai arī Vondrušova spēja breiku atspēlēt, tomēr Latvijas tenisiste atkal ieguva drošu vadību (5-3). Nākamajā geimā Ostapenko ieguva divas setbumbas, taču tās nerealizēja. No tā brīža Ostapenko spēle pilnībā pajuka, viņa zaudēja nākamos četrus geimus pēc kārtas un zaudēja pirmo setu.

Otrajā setā čehiete turpināja savu izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 4-0. Ostapenko vienā no spēles pārtraukumiem pasauca dakteri, kas izmērīja viņas asinsspiedienu, tomēr latviete spēli turpināja, taču nespēja izrādīt pretestību pretiniecei.

Ostapenko pērn par fināla sasniegšanu šajā turnīrā izcīnīja 650 WTA ranga punktus, bet šogad viņa tika tikai pie 10 punktiem. Līdz ar to viņa nespēja aizstāvēt 640 punktus un piedzīvos ievērojamu kritumu WTA rangā. Provizoriski viņa varētu noslīdēt uz 31. pozīciju.

Ostapenko šonedēļ bija pasaules ranga 23. numurs, bet turnīrā viņa bija izlikta ar 22. numuru, savukārt Vondrušova atrodama ranga 59. pozīcijā. Abām tenisistēm šī otrā savstarpējā spēle, un Ostapenko tagad zaudējusi abas.

Portāls "Delfi" piedāvā spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!