Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis svētdien sezonas otro "Grand Slam" turnīru – "French Open" – noslēdza jau pirmajā kārtā, ar rezultātu 2-6, 6-7 (2:7), 0-6 zaudējot norvēģim Kasperam Rūdam.

Latvietis pasaules rangā šobrīd ieņem 80.vietu, bet 20 gadus vecais Rūds ieņem 63. vietu, kas ir viņa personīgais rekords. Abi līdz šim kortā oficiālā mačā nebija tikušies.

Gulbis jau spēles sākumā nonāca iedzinējos ar 0-3, taču nākamos divus geimus viņš uzvarēja. Viņam neizdevās nosargāt savu servi un izlīdzināt rezultātu, un Rūds turpinājumā darbojās veiksmīgāk un uzvarēja pirmo setu. Otrajā setā abi tenisisti veiksmīgi darbojās pie savām servēm, un cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā norvēģis prata izvairīties no kļūdām, kamēr latvietis vairākkārt izpildīja neprecīzus sitienus.

Trešajā setā Gulbis bija pavisam "salūzis", un viņš tikai pēdējā geimā spēja uz brīdi izrādīt pretestību pretiniekam.

"French Open" turnīros Gulbis 2014. gadā sasniedza pusfinālu, bet 2008. gadā viņam izdevās aizspēlēties līdz ceturtdaļfinālam. Pērn viņš apstājās otrajā kārtā, piekāpjoties itālim Mateo Beretini. Par spēlēšanu pirmajā kārtā Gulbis nopelnīja desmit ATP ranga punktus.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

"French Open" sieviešu vienspēļu turnīrā startēs Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!