Foto: LETA

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova svētdien, 28. jūlijā, ceturto reizi izcīnīja uzvaru WTA sērijas turnīrā, triumfējot pirmajās tāda līmeņa sacensībās Latvijā - "Baltic Open", kas risinājās Lielupē.

Finālā vairāk nekā divu stundu ilgā nervozā cīņā Sevastova vairākas reizes izglābās sarežģītās situācijās un ar 3-6, 7-5, 6-4 uzvarēja polieti Katažinu Kavu, kura sacensības sāka ar kvalifikāciju.

Sevastova astoto reizi spēlēja WTA turnīra finālā, un tagad pusē no šiem fināliem viņa ir uzvarējusi.

Poliete, kura pasaules rangā pirms šī turnīra atradās otrā simta beigās, negaidīti droši aizvadīja finālu un, visticamāk, tas bija viņas labākais sniegums līdzšinējā karjerā. Sevastovai nācās rast veidus, kā salauzt polietes pretestību un pārvarēt savu nervozitāti Latvijas līdzjutēju priekšā.

Poliete lika panervozēt Sevastovai jau pašā spēles sākumā pirmajos geimos, kas liepājniecei nevedās tik viegli. Piektajā geimā Sevastova zaudēja savu servi, bet uzreiz to atspēlēja. Tomēr poliete nesalūza, turpināja rādīt apbrīnojami augsta līmeņa spēli, uzvarēja nākamos trīs geimus un līdz ar to pirmo setu, šokējot Lielupes tenisa centrā sanākušos līdzjutējus.

Sevastova arī otrajā setā nekādi nespēja atrast "ieročus" pret polieti, viņai visa mača gaitā tā arī īsti nepalīdzēja saīsinātie sitieni, kas līdz šim bija liepājnieces "firmas zīme". Astotajā geimā Sevastova grūtā situācijā uzvarēja savu servi, bet lūzums notika 11. geimā - poliete nenosargāja savu servi no 40-0, bet pēc tam Sevastova uzvarēja otro setu ar 7-5.

Trešajā setā jau sākumā Sevastova lauza pretinieces serves geimu, tomēr Kava panāca 2-2. Sevastova uzreiz lauza pretinieces serves geimu un šoreiz pārsvaru nosargāja, nervozā un nervus kutinošā finālā triumfējot pirmajā "Baltic Open".

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!