Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova saglabājusi 11. pozīciju Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) vienspēļu rangā, Jeļena Ostapenko pakāpusies par vienu pozīciju un ierindojas 82. vietā, bet Ernests Gulbis pēc piecu pozīciju kāpuma atrodams 124. vietā.

Aizvadītajā nedēļā abas Latvijas tenisistes turnīros nepiedalījās, bet šonedēļ viņas startēs Toronto "Premier 5" sērijas turnīrā. Sevastova pirmajā kārtā tiksies ar ukrainieti Ļesju Curenko, bet Ostapenko pretī stāsies francūziete Karolīne Garsija.

Cita Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča WTA rangā zaudējusi divas pozīcijas un tagad ieņem 209. vietu, savukārt Daniela Vismane pakāpusies par 16 vietām un ierindojas 468. pozīcijā.

WTA ranga līdere ir Ešlija Bārtija, bet viņai seko Naomi Osaka, Karolīna Plīškova, Simona Halepa, Kiki Bertensa, Petra Kvitova, Elina Svitoļina un Sloeina Stīvensa. Savukārt Arina Sabaļenka apsteidza Serēnu Viljamsu un pakāpās uz devīto vietu.

Ernests Gulbis Loskabosas turnīrā pārtrauca savu septiņu zaudējumu sēriju, un tas ļāva Tenisa Profesionāļu asociācijas (ATP) rangā pakāpties piecas vietas uz augšu un ieņemt 124. pozīciju. Cits latvietis Mārtiņš Podžus veicis varenu kāpumu ATP rangā – viņš pakāpies par 200 pozīcijām un 467. vietu.

ATP rangā vēl atrodami Artūrs Lazdiņš (1410. vieta), Roberts Grīnvalds (1457. vieta), Jānis Podžus (1792. vieta), Mārtiņš Rocēns (1969. vieta.)

ATP rangā līderis ir Novāks Džokovičs, aiz kura seko Rafaels Nadals, Rodžers Federers un Dominiks Tīms. Stefans Cicips un Kei Nišikori apsteidza Aleksandru Zverevu, bet TOP 10 noslēdz Karens Kačanovs, Daniils Medvedevs un Kevins Andersons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!