Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lietus dēļ Ņujorkā trešdien nenotika "US Open" spēles atklātajos laukumos, tādējādi pie spēlēšanas netika Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova.

Sevastovai trešdien ap pulksten 22 pēc Latvijas laika bija ieplānots mačs pret polieti Igu Švjonteku. Taču lietus neļāva rīkotājiem sākt spēles atvērtajos laukumos, mačus bija iespējams aizvadīt tikai abos centrālajos kortos, kuros ir iespējams aizvērt jumtu.

Vēlāk rīkotāji mainīja spēļu grafiku un Sevastovas spēle bija ieplānota kā pirmā devītajā kortā, ja rimsies lietus. Ap pusnakti pēc Latvijas laika lietus uz mirkli rimās, Sevastovas korts tika nosusināts, bet līdz spēlēšanai tenisistes netika. Drīz vien lietus atsākās un rīkotāji pazinoja par visu spēļu atcelšanu kortos, kuros nav jumta.

Tādējādi kortā trešdien nedevās arī Jeļena Ostapenko, kurai pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku bija plānots dubultspēļu pirmās kārtas spēle.

Slēgtajos kortos rīkotāji bez bažām varēja aizvadīt centrālos mačus.

Sieviešu vienspēlēs viegli trešajā kārtā iekļuva čehiete Karolīna Plīškova (turnīra trešais numurs), kura ar 6-1, 6-4 pieveica Mariamu Bolkvadzi no Gruzijas. Otro kārtu pārvarēja arī Elina Svitoļina (turnīra piektais numurs) ar 6-4, 6-4 sarūgtināja mājinieku publikas mīluli, ASV tenisa veterāni Venusu Viljamsu.

Savukārt vīriešu vienspēlēs Kei Nišikori (turnīra septītais numurs) ar 6-2, 4-6, 6-3, 7-5 uzvarēja amerikāni Bredliju Klānu.

Trešajā kārtā iekļuva arī izcilais Rodžers Federers, kurš - līdzīgi kā pirmajā kārtā - lika panervozēt saviem faniem. Savā 100. "US Open" spēlē Federers pirmajā setā ar 3-6 zaudēja Damiram Džumhuram no Bosnijas un Hercegovinas, bet pēc tam ņēma virsroku nākamajos trijos setos ar 6-2, 6-3, 6-4.

Vēl trešajā kārtā bez cīņas iekļuvis Grigors Dimitrovs, jo horvāts Borna
Čoričs traumas dēļ atsauca savu turpmāko dalību no turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!