Latvijas jaunā tenisiste Darja Semenistaja pirmdien ASV atklātā tenisa junioru čempionāta pirmās kārtas spēlē piedzīvoja zaudējumu.

Teju 17 gadus vecā Semenistaja piekāpās ar trešo numuru izsētajai Aleksai Noelai no ASV, trijos setos zaudējot 0-6, 7-5, 5-7.

Pēc bezierunu zaudējuma pirmajā setā, Semenistaja, rezultātam esot 5-5 otrajā setā, spēja lauzt pretinieces servi, bet tad arīdzan uzvarēt savā serves geimā.

Trešajā, noslēdzošajā setā abas tenisistes divreiz lauza otras serves geimu, sasniedzot rezultātu 5-5. Spēles izskaņā veiksmīgāka gan izrādījās amerikāniete, kura uzvarēja divus geimus pēc kārtas un svinēja uzvaru.

Semenistaja, kura martā sasniedza savu rekordu, junioru rangā ieņemot 40. vietu, šobrīd atrodas 44. pozīcijā. Savukārt pretiniece no ASV ieņem septīto pozīciju pasaulē.

Junioru pamatsacensībās pirmdien pirmās cīņas bija jāaizvada arī ar septīto numuru izsētajai Latvijas tenisistei Kamillai Bartonei un Kārlim Ozoliņam, kurš pārvarēja kvalifikāciju. Tomēr abi tenisisti tā arī nedevās kortā un savus mačus aizvadīs otrdien.

Bartone pamatsacensību pirmajā kārtā tiksies kvalifikācijas turnīru pārvarējušo slovākieti Mihaelu Kadlečkovu. Bartone meiteņu rangā ieņem 11. vietu, kas arī ir sportistes augstākais sasniegums, bet pretiniece atrodas 82. pozīcijā.

Savukārt Ozoliņš spēlēs pret vācieti Milanu Velti. Ozoliņš rangā ieņem 52. vietu, bet par gadu vecākais Velte, kurš turnīrā arīdzan iekļuva caur kvalifikāciju, atrodas 129. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!