Foto: EPA/Scanpix/LETA

Profesionālā vīriešu tenisa asociācija (ATP) iesaldējusi pasaules rangu, kamēr pasaulē plosās Covid-19 sērga, vēsta ārvalstu masu mediji.

ATP pasaules rangs iepriekšējo reizi publicēts 16. martā, bet profesionālā tenisa turnīri visā pasaulē apturēti līdz 13. jūlijam.

ATP pasaules ranga iesaldēšana skars pasaules pirmo raketi serbu Novāku Džokoviču. Serbu tenisa zvaigzne šogad varēja kļūt par visilgāk ranga augšgalā esošo sportistu tenisa vēsturē, tomēr tagad uz šo atzinumu būs jāpagaida.

Džokovičs pēc triumfa "Australian Open" atgriezās ATP ranga augšgalā un savas karjeras laikā pirmās raketes godā ir bijis jau 282 nedēļas. Visilgāk pirmajā vietā esošais tenisists ir Rodžers Federers (310 nedēļas), bet otrajā vietā ir Pīts Samprass (286 nedēļas). Visticamāk, ka šogad Džokovičam neizdosies apsteigt Federeru, bet Samprasu viņš apdzīs mēneša laikā, kad atsāksies profesionālais sports visā pasaulē.

ATP rangā šobrīd aiz Džokoviča seko Rafaels Nadals, Dominiks Tīms, Federers, Daniils Medvedevs un Stefans Cicips.

Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis ieņem 162. vietu, Mārtiņš Podžus atrodams 448. vietā pasaulē, Kārlis Ozoliņš ir 1133. vietā, Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns atrodas dalītā 1525. vietā, bet Jānis Podžus – dalītā 1557. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!