Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sezonas pirmais tenisa "Grand Slam" turnīrs "Australian Open" turpināsies bez līdzjutējiem, jo Austrālijas Viktorijas štata vadība no piektdienas pusnakts ievieš komandantstundu uz piecām dienām.

Pēdējās dienās Viktorijas štatā konstatēti jauni 13 Covid-19 gadījumi, bet kopējo aktīvi slimojošo skaits sasniedzis 19 personas. Lai izvairītos no jauna slimības uzplaiksnījuma, Viktorijas štata vadība ieviesusi ceturta līmeņa drošības prasības, kas paredz arī vismaz piecu dienu pilnīgu komandantstundu. Tādējādi "Australian Open" skatītāji tribīnēs varēs atgriezties labākajā gadījumā uz ceturtdaļfināla spēlēm.

"Lielbritānijas (Covid-19) paveids izplatās tādā ātrumā, kas nav redzēts nekur citur valstī, un šo padomu mums deva veselības eksperti. Runājot par tenisu, lai viņi paši pasaka, bet sporta pasākumi darbosies kā darba vietas, nevis izklaides, tādējādi nebūs skatītāju," skaidro Viktorijas štata premjers Daniels Endrjūzs.

Covid-19 jaunā paveida saslimšanas epicentrs ir "Holiday Inn" viesnīca Melburnas lidostā. Pagājušajā diennaktī tur konstatēti pieci jauni saslimšanas gadījumi, kas ir lielākais skaits vienā dienā saslimušo Viktorijas štatā pēdējos mēnešos.

Ceturtā līmeņa drošības ierobežojumi paredz, ka iedzīvotāji savas mājas drīkst atstāt tikai četros gadījumos – dodoties saņemt medicīniskos pakalpojumus, dodoties iepirkties pēc pirmās nepieciešamības precēm, dodoties mācīties vai strādāt (ja tas nav iespējams no mājām) un dodoties pastaigā vai veicot sportiskās aktivitātes svaigā gaisā (maksimums divas stundas dienā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!