Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien ar grūtībām pārvarēja Maiami 1000 punktu WTA tenisa turnīra pirmo kārtu, vairāk nekā divu stundu ilgā cīņā ar 6-4, 6-7 (4:7), 6-1 pieveicot ķīnieti Sjijui Vanu.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar beļģieti Kristenu Flipkensu. Sākotnēji bija plānots, ka Ostapenko - Vanas spēles uzvarētājai otrajā kārtā būs jātiekas ar Elisoni Rīski, kurai piešķirts 25.numurs. Tomēr amerikāniete no turnīra ir izstājusies, un viņas vietu kā "laimīgā zaudētāja" ieņēmusi Flipkensa.

Latvijas sportiste maču sāka ar breiku, bet otrajā geimā, spītējot piecām dubultkļūdām, atspēlēja vienu breikbumbu un nosargāja savu servi. Vēl viens breiks ceturtajā geimā Ostapenko ļāva panākt 4-1, taču Vana uzreiz revanšējās un vienu punktu atguva. Turpinājumā uzvarot servētājām, rīdziniece pirmajā setā guva virsroku at 6-4.

Arī otro setu Latvijas tenisiste iesāka ar breiku, taču sestajā geimā zaudēja savu servi, ķīnietei panākot 3-3. Vana atņēma rīdziniecei arī nākamo servi un otrajā setā svarīgā brīdī ieguva vadību ar 5-3. Lai neļautu pretineicei uzvarēt setu, Ostapenko bija jālauž Vanas serve un to arī viņa paveica, panākdama 4-5.

Atlikušajos trīs geimos uzvarēja servētājas un seta liktenis izšķīrās taibreikā, kurā Vana guva četrus punktus pēc kārtas un panāca vadību 5:2. Ostapenko divus punktus atguva, taču ķīniete atbildēja ar vēl diviem un taibreiku uzvarēja ar 7:4.

Trešajā setā ar sesto breikumbu Ostapenko atņēma pretiniecei pirmo servi un panāca 2-0. Lai gan sekojošajā geimā Vana revanšējās, Latvijas sportiste vēlreiz uzvarēja pie Ķīnas tenisistes serves un atguva punkta pārsvaru. Vēl viens breiks Ostapenko ļāva panākt 5-1 un iegūt tiesības servēt par uzvaru mačā. Spēles noslēdzošo geimu Ostapenko uzvarēja "tīri", pabeigdama vairāk nekā divu stundu ilgušo cīņu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!