Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien, 2. maijā, izstājās no Madrides 1000 punktu WTA sērijas turnīra, otrajā kārtā ar 2-6, 1-6 piekāpjoties amerikānietei Dženiferai Breidijai, kura izlikta ar 11. numuru.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko saņēma 65 ranga punktus, kas ļaus pēc nedēļas saglabāt vietu WTA ranga TOP 50. Tomēr atkal Latvijā notiks sieviešu tenisa pirmās raketes maiņa - "tronī" atgriezīsies Anastasija Sevastova, kas Madridē ir tikusi trešajā kārtā un savu nākamo spēli aizvadīs pirmdien, 3. maijā.

Ostapenko ļoti vāji aizvadīja spēli, lai gan šoreiz nepieļāva daudz nepiespiesto kļūdu. Ja citās reizes Ostapenko šādos brīžos ļāva vaļu emocijām, šoreiz Latvijas tenisiste daudz arī netrakoja. Visā mačā Ostapenko tika tikai pie trim breikpunktiem, nevienu no tiem neizmantojot.

Pirmajā setā Ostapenko savu servi zaudēja ceturtajā un astotajā geimā, pamatoti zaudējot setu ar 2-6. Otrajā setā Breidija ātri panāca 5-0 savā labā, Ostapenko tad uzvarēja vienu geimu, nepaliekot uz "nullītes" otrajā setā. Pēdējā geimā Ostapenko atspelēja dubulto mačbumbu, izpelnoties skatītāju aplausus, bet tad Breidija tika pie trešās iespējas, ko izmantoja.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!