Foto: EPA/Scanpix/LETA

Huberts Hurkačs otrdien izcīnīja uzvaru prestižā Vimbldonas turnīra astotdaļfinālā un kļuva vien par ceturto Polijas tenisistu, kurš piedalīsies ceturtdaļfinālā.

Ar 14.numuru izliktais Hurkačs (ATP 18.) astotdaļfinālā ar 2-6, 7-6 (7:2), 3-6, 6-3, 6-3 uzvarēja krievu Daniilu Medvedevu, kurš turnīrā bija izlikts ar otro numuru.

Šai spēlei vajadzēja noslēgties jau pirmdien, bet lietus dēļ tā tika pārcelta uz otrdienu.

Ceturtdaļfinālā Hurkačs tiksies ar leģendāro šveicieti Rodžeru Federeru (ATP 8.), kurš astotdaļfinālā pirmdien ar 7-5, 6-4, 6-2 pārliecinoši pārspēja itāli Lorenco Sonego (ATP 27.).

Iepriekš Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālu no Polijas tenisistiem bija sasnieguši Vojteks Fibaks (1980.gads), Jerži Janovičs un Lukašs Kubots (abi - 2013.gadā).

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālu Vimbldonā pirmdien sasniedza arī serbs Novaks Džokovičs, Mateo Beretīni no Itālijas, Karens Hačanovs no Krievijas, ungārs Mārtons Fučovičs un kanādieši Deniss Šapovalovs un Fīlikss Agers-Aliasīms.

Ceturtdaļfināla mači paredzēti trešdien.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!