Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Anastasija Sevastova (WTA 63.) savā pirmajā turnīrā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm pirmdien Sanhosē "WTA 500" sērijas sacensību pirmajā kārtā tiksies ar horvātieti Petru Martiču (WTA 33.).

Spēle Sanhosē plānota, kad Latvijā būs pulksten 20.00.

Sevastova WTA rangā ieņem 63. vietu, bet viņas pretiniece ir 33. pozīcijā. Martiča turnīrā izsēta ar sesto numuru.

Abas vienaudzes no 2017. līdz 2019. gadam aizvadīja trīs savstarpējās spēles. 2018. gadā Bukarestes turnīra finālā bija pārāka Sevastova, bet 2017. un 2019. gadā "Grand Slam" turnīros Francijā un ASV trešās kārtas cīņās uzvarēja Martiča.

Sevastova Sanhosē ieradusies no Tokijas olimpisko spēļu turnīra, kurā tika piedzīvots sāpīgs zaudējums pirmajā kārtā. Martiča pēc ranga varēja kvalificēties sacensībām, taču izvēlējās nespēlēt Tokijā.

WTA tūrē viņām abām iepriekšējās sacensības bija Vimbldonas čempionāts. Sevastova zaudēja trešajā kārtā, bet Martičas ceļš bija par vienu spēli īsāks.

Sevastova savu šīs sezonas labāko turnīru aizvadīja Maiami, kur svinēja trīs uzvaras un aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam. Tiesa, nesen viņa zaudēja aizpērn Jūrmalas WTA "International" turnīrā par titulu iegūtos punktus un piedzīvoja nelielu kritumu rangā. Ja neizdosies uzlabot savas pozīcijas, liepājniecei būs jārēķinās ar spēlēšanu kvalifikācijā.

Martiča šajā sezonā vistālāk aizspēlējās turnīrā Romā, kur sasniedza pusfinālu.

Sevastova šogad uzvarējusi 21 no 36 spēlēm, bet Martičai ir 12 panākumi 26 cīņās. Abas tenisistes bez tituliem ir kopš 2019. gada, kad Sevastova izcīnīja savu ceturto trofeju, bet Martiča – pirmo un līdz šim vienīgo.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja spēkosies ar polieti Magdu Lineti (WTA 45.) vai kvalifikāciju pārvarējušo nīderlandieti Lesliju Patinamu-Kerkhovi (WTA 158.).

Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko šonedēļ Sanhosē nespēlēs.

Turnīrs Sanhosē norisināsies uz cietā seguma un ir vienas no iesildošajām sacensībām ASV atklātajam čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!