Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien, 12. oktobrī, ar teicamu sniegumu iekļuva prestižā Indianvelsas turnīra ceturtdaļfinālā, trešās kārtas mačā ar 6-4, 6-3 pieveicot vienu no sacensību favorītēm polieti Igu Švjonteku.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ostapenko (24. numurs) nopelnīja 215 WTA ranga punktus, kas nākamajā nedēļā nedaudz ļaus uzlabot pozīcijas pasaules rangā, kurā šobrīd atrodas 29. vietā. Tagad ceturtdaļfinālā Ostapenko spēlēs amerikānieti Šelbiju Rodžersu, kura spraigā cīņā ar 2-6, 6-1, 7-6 (7:4) pieveica turnīra 23. numuru Leilu Fernandesu no Kanādas.

Rodžersa pasaules rangā ieņem 44. vietu, bet Ostapenko ir 29. pozīcijā.

Ostapenko parādīja vienu no labākajiem sniegumiem šajā sezonā. Lai gan abos setos poliete bija vadībā, Ostapenko darbojās daudz pārliecinošāk un dominēja kortā.

Pirmajā setā pēc līdzīga spēles sākuma Švjonteka astotajā geimā lauza Ostapenko servi, panākot 4-3. Ostapenko tad ar agresīvu sniegumu lauza polietes serves geimu, uzvarēja savu serves geimu un ar panākumu Švjontekas serves geimā uzvarēja pirmo setu ar 6-4.

Otrajā setā Ostapenko jau pirmajā geimā zaudēja savu servi, un poliete saglabāj vadību ar breiku līdz sestajam geimam. Līdzīgi kā pirmajā setā, Ostapenko pēc serves zaudēšanas saņēmās, šoreiz uzvarēja četrus geimus pēc kārtas un iesoļoja turnīra ceturtdaļfinālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!