Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Grieķiete Marija Sakari pirmdien Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) sezonas noslēguma turnīrā jeb "WTA Finals" trīs setos pieveica galvenmo favorīti Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas, liedzot pasaules ranga otrajai raketei iekļūt sacensību pusfinālā.

Ar ceturto numuru izsētā Sakari (WTA 6.) bija pārāka ar 7-6 (7:1), 6-7 (6:8), 6-3. Mačs ilga divas stundas un 47 minūtes.

Līz ar šo panākumu Sakari grupā ieņēma otro vietu un iekļuva pusfinālā. Par A grupas uzvarētāju kļuva spānsiete Paula Badosa (WTA 10.), kura gan pirmdien ar 5-7, 4-6 zaudēja polietei Iga Švjontekai (WTA 9.)

Pusfinālā Sakari tiksies ar B grupas uzvarētāju Aneti Kontaveitu (WTA 8.) no Igaunijas, bet Badosa spēlēs ar savu tautieti Garvinji Mugurusu (WTA 5.).

Ārpus labāko četrinieka bez Sabaļenkas un Švjonketas palika arī čehietes Barbora Krejčīkova (WTA 3.) un Karolīna Plīškova (WTA 4.).

"WTA Finals" kopējais balvu fonds ir pieci miljoni ASV dolāru (4,36 miljoni eiro).

Turnīrs pārcelts uz Meksiku no Ķīnas pilsētas Šeņdžeņas. WTA finālturnīrs atgriezīsies Ķīnā nākamajā gadā. Vienošanās paredz, ka Šeņdžeņa finālturnīrus uzņems līdz 2030.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!