Foto: F64

Latvijas tenisiste Daniela Vismane ceturtdien ar diviem zaudētiem taibreikiem sacensības Anžē "WTA 125" sērijas turnīrā beidza astotdaļfinālā.

Vismanes (WTA 266.) pretiniece jau otro reizi turnīrā bija Krievijas sportiste Vitālija Djačenko (WTA 165.), kas pamattūrnīram kvalificējās kā "laimīgā zaudētāja". Vismane divas stundas un 45 minūtes garā mačā piekāpās ar 6-2, 6-7 (6:8), 6-7 (0:7).

Pirmajā setā Vismane uzvarēja trešajā un piektajā geimā, servējot Djačenko.

Otrajā setā Vismanei izdevās uzvarēt pirmos divus geimus, servējot pretiniecei, un panākt 4-0, taču nākamos četrus geimus uzvarēja krieviete - 4:4.

Devītajā geimā Latvijas tenisiste trešo reizei setā guva punktu, servējot pretiniecei - 5-4, taču jau nākamajā geimā krieviete atspēlējās, uzvarētājas izšķiršanu setā atstājot uz taibreiku.

Taibreikā Vismane bija vadībā ar 4:0, viņai bija bija divas pēc kārtas mačbumbas, taču Djačenko uzvarēja četrās pēdējās izspēlēs un, Vismanei no neērtās puses raidot bumbiņu tīklā, arī setā.

Trešajā setā, ko ar servi sāka Latvijas sportiste, piektajā geimā uzvarēja un pēc brīža ar savas serves geimu vadībā ar 4-2 izvirzījās krieviete. Tomēr nākamos trīs geimus uzvarēja Vismane, panākot 5-4.

Līdz mača beigām abas sportistes vēl paspēja zaudēt savas serves geimos. Vismane dāvāja savai pretiniecei trīs pēc kārtas breikbumbas 11.geimā, Djačenko izmantojot trešo, bet 12.geimā ar pirmo breikbumbu Vismanei izdevās panākt taibreiku, kurā viņai punktus gūt neizdevās.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisiste sacensības uzsāka no kvalifikācijas kārtas, kur pirmajā spēlē ar 6-3, 7-6 pārspēja Norvēģijas tenisisti Ulriki Eikeri, bet otrajā mačā ar 6-2, 7-6 - Krievijas sportisti Vitāliju Djačenko.

Pamatturnīra pirmajā kārtā Latvijas tenisiste ar 7-6 (7:5), 2-6, 6-1 pieveica Martinu di Džuzepi no Itālijas.

Pārvarot pamatturnīra pirmo kārtu, Vismane nopelnīja septiņus reitinga punktus.

Turnīrs Anžē notiek uz cietā seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!