Foto: AP/Scanpix

Francijas parlaments svētdien pieņēmis noteikumus, kuri paredz, ka publisku vietu apmeklēšanai būs nepieciešams Covid-19 vakcinācijas sertifikāts. Tas attieksies arī uz ārzemju sportistiem kā Novaku Džokoviču, kuram secen varētu iet Francijas atklātais tenisa čempionāts, raksta ziņu aģentūra "Reuters".

Francijas parlaments svētdien nobalsoja, ka publiskas vietas kā restorāni, kafejnīcas, kinoteātri un garu distanču vilcieni būs pieejami tikai cilvēkiem ar Covid-19 vakcinācijas sertifikātu.

"Tas attieksies uz visiem – gan skatītājiem, gan profesionāliem sportistiem," aģentūrai "Reuters" uzsvēra Francijas Sporta ministrija. "Un tā tas būs līdz turpmākiem paziņojumiem."

""Roland Garros" norisināsies maijā. Situācija līdz tam var mainīties, un mēs ceram, ka tā būs labvēlīgāka. Taču visai skaidrs ir tas, ka izņēmumu nav," konkrēti par gada otro "Grand Slam" turnīru un profesionāliem sportistiem atzina ministrija.

Pasaules vadošais tenisists Novaks Džokovičs (ATP 1.), kurš nav vakcinējies pret Covid-19, svētdien tika deportēts no Austrālijas, kur viņš zaudēja tiesas sēdē pēc viņa vīzas atcelšanas. Serbijas tenisists kļuvis par, iespējams, pasaulē zināmāko sportistu, kuram vakcīnas sertifikāta trūkums liedzis piedalīties augstas raudzes sacensībās.

Novaks Džokovičs, Rodžers Federers un Rafaels Nadals visi uzvarējuši pa 20 "Grand Slam" turnīriem. Taču Džokovičs bija triumfējis astoņos no pēdējiem 11 "Australian Open" turnīriem, un bija izteikts pretendents uz jaunu "Grand Slam" čempionu titulu rekordu kungu konkurencē.

"Australian Open" čempionāts sākās 17. janvārī Melburnā, bet "French Open" paredzēts 22. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!