Foto: AFP/Scanpix/LETA

Japānas tenisiste Naomi Osaka pēc zaudējuma trešajā kārtā šogad nespēs aizstāvēt aizvadītajā sezonā izcīnīto "Australian Open" čempiones titulu.

Trešās kārtas spēlē 24 gadus vecā Osaka, kura izsēta ar 13. numuru un WTA rangā ierindojas 14. vietā, ar rezultātu 6-4, 3-6, 6-7 (5:10) vairāk nekā divu stundu ilgā cīņā piekāpās ASV tenisu pārstāvošajai Amandai Aņisimovai, kura rangā atrodama 60. pozīcijā. 20 gadus vecā tenisiste tādējādi atkārtoja savu labāko panākumu "Australian Open" turnīrā, sasniedzot ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu.

"Esmu bez vārdiem. Nespēju beigt smaidīt. Osaka ir čempione, tāpēc zināju, ka man vajadzēs uzlabot savu spēli un būt agresīvai. Ja godīgi, esmu priecīga, ka šodien varēju nospēlēt tik labi. Tas nozīmē ļoti daudz," pēc mača sacīja Aņisimova, kurai viens no treneriem ir latvietis Andis Juška.

Aņisimova šajā mačā izcēlās ar 46 "tīrajiem" punktiem un 11 netveramām servēm. Viņai gan arī astoņas dubultkļūdas un 44 nepiespiestās kļūdas, tomēr izšķirošajos momentos ASV tenisiste spēja izvairīties no liekiem satraukumiem. Abas tenisistes mača laikā tikai vienu reizi lauza pretinieces servi, tāpēc bija nepieciešams taibreiks.

Astotdaļfinālā Aņisimova spēkosies ar mājinieci un galveno favorīti Ešliju Bārtiju, kura trešajā kārtā ar 6-2, 6-3 pārspēja Kamilu Džordži.

Zināms, ka astotdaļfinālā savā starpā spēkosies arī Džesika Pegula (21.) un Marija Sakari (5.), Barbora Krejčīkova (4.) un Viktorija Azarenka (24.), kā arī Medisone Kīsa un Paula Badosa (8.). Četri astotdaļfināla pāri vēl jānoskaidro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!