Foto: AFP/Scanpix/LETA

Serbu tenisa zvaigzne Novāks Džokovičs, nevēloties vakcinēties pret Covid-19, nevarēs spēlēt arī prestižajos Indianvelsas un Maiami turnīros, kas ASV notiks martā.

Abi turnīri ir pirmie šajā sezonā no tā sauktajiem 1000 punktu turnīriem, kas prestiža ziņā ir uzreiz pēc četriem "Grand Slam" turnīriem. Džokovičs pirms sezonas teica, ka vairāk koncentrēsies lielajiem turnīriem, tomēr tagad viņam plāni būs jāmaina.

Kā zināms, serbu zvaigznei nevakcinēšanās dēļ bija jāatstāj Austrālija ar lielu skandālu un viņš nespēlēja "Australian Open". Šī paša iemesla dēļ – sportists nav vakcinējies pret Covid-19 – Džokovičs šobrīd nedrīkst iebraukt ASV.

"Šobrīd nē. Es nevaru aizbraukt, es nedrīkstu iebraukt ASV," saka Džokovičs, kurš šonedēļ aizvadīja pirmo spēli pēc "Australian Open" skandāla.

Profesionālu tenisistu asociācija (ATP) nepieprasa sportistiem obligātu vakcinēšanos, tomēr tenisistiem jāievēro katras valsts prasības. ASV pilsoņi, patstāvīgie iedzīvotāji un personas ar imigrācijas vīzām drīkst ierasties šajā valstī, ja nav vakcinējušies, tomēr citiem visiem (un šajā gadījumā arī Džokovičam) ir jābūt vakcinētiem, lai iekļūtu ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!