Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien, 23. februārī, iekļuva Dohas WTA 1000 punktu turnīra ceturtdaļfinālā, izcīnot savu astoto uzvaru pēc kārtas.

Latvijas labākā tenisiste Dohas turnīra trešās kārtas spēlē 73 minūšu ilgā cīņā ar 6-3, 6-2 pieveica turnīra otro numuru, pasaules ranga trešo raketi čehieti Barboru Krejčīkovu, revanšējoties par zaudējumu viņai Austrālijas atklātajā čempionātā.

Ostapenko šo gadu sāka ar zaudējumu Paulai Badosai, bet pēc tam 15 spēlēs piedzīvojusi tikai trīs zaudējumus, bet pēdējās 12 spēlēs tikai vienu neveiksmi.

Latvijas tenisistei pēdējās dienās bijis saspringts režīms, jo pirms šodienas mača astoņās dienās sportiste bija aizvadījusi 12 spēles - septiņas vienspēles un vēl piecas dubultspēles. Otrdien notikušajā spēlē pret Amandu Aņisimovu Latvijas tenisistei tika sniegta medicīniskā palīdzība, bet trešdienas spēlē kortā viņa devās ar noteipotu labo augšstilbu.

Tomēr bažas par viņas fizisko gatavību nepiepildījās. Ostapenko jau pirmajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, parādot apņēmību. Ceturtajā geimā Ostapenko lauza pretinieces serves geimu, uzreiz nākamajā geimā šo "breiku" zaudēja, bet arī šajā brīdī Latvijas tenisiste nesalūza. Viņa vēlreiz uzvarēja pretinieces serves geimu, turpinājumā nosargājot breiku un uzvarot pirmo setu ar 6-3.

Ostapenko turpinājumā dominēja un diktēja notikumus kortā. Krejčīkova seta sākumā gan atspēlēja breiku un izvirzījās vadībā ar 2-1, bet tad Ostapenko uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, svinot savu astoto panākumu spēlēs pēc kārtas.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!