Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien Dohas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar 6-2, 6-2 sagrāva spānieti Garvinji Mugurusu, izcīnot devīto uzvaru pēc kārtas.

Ostapenko WTA rangā ieņem 13. vietu un šajā turnīrā izlikta ar 15.numuru, bet Mugurusa rangā ierindojas devītajā vietā un turnīrā bija izsēta ar piekto numuru.

Šī abām tenisistēm bija piektā savstarpēja spēle, un Ostapenko tagad guvusi divas uzvaras. Latvijas sportiste uzvaru izcīnīja 66 minūšu ilgā cīņā.

Ostapenko spēli iesāka ar pilnīgu dominanci laukumā, viņa ar teju perfektu sniegumu panāca rezultātu 3-0, tomēr Mugurusa spēja palēnināt spēles tempu un breiku atspēlēja. Tomēr sets turpinājās ar Ostapenko lielisku sniegumu, viņa uzvarēja nākamos trīs geimus un setu noslēdza ar rezultātu 6-2.

Otrā seta sākumā abas tenisistes uzvarēja pa serves geimam, bet tam sekoja četri Ostapenko uzvarēti geimi pēc kārtas. Pie savas serves Latvijas tenisiste maču nenoslēdza, Mugurusai pagarinot cīņu, bet pēc tam Ostapenko vēlreiz lauza spānietes servi un uzvarēja maču.

Ostapenko pretiniece Dohas turnīra pusfinālā būs igauniete Anete Kontaveita, kura turnīrā izlikta ar ceturto numuru, bet WTA rangā ieņem septīto pozīciju.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!