Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko tuvākajās divās nedēļās gaidāmajā Indianvelsas "WTA 1000" turnīrā būs brīva no pirmās kārtas.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem augsto 12.vietu, šajā turnīrā izsēta ar desmito numuru.

Otrajā kārtā viņa tiksies ar amerikānieti Šelbiju Rodžersu (WTA 49.) vai spānieti Nuriju Parrisu-Diasu (WTA 45.). Trešajā kārtā varētu nākt pretī kanādiete Leila Fernandesa (WTA 21.), bet ceturtajā kārtā iespējama tikšanās ar planētas septīto raketi Paulu Badosu no Spānijas. Indianvelsas turnīrā vēl nav noslēgusies kvalifikācija.

Ostapenko šīs būs pirmās sacensības kopš "WTA 1000" turnīra Dohā, kurā viņa aizcīnījās līdz pusfinālam, atzīstot igaunietes Anetes Kontaveitas pārākumu. Vēl pirms tam viņa triumfēja "WTA 500" turnīrā Dubaijā, Dohas pusfināla maču pret Kontaveitu sākot ar deviņu uzvaru sēriju. Veiksmīgi sāktajā 2022.gada sezonā Ostapenko spēlēja arī Sanktpēterburgas "WTA 500" pusfinālā un aizkļuva līdz trešajai kārtai Austrālijas atklātajā čempionātā.

Šosezon Ostapenko uzvarējusi 14 no 18 spēlēm, piekāpjoties tikai ranga pirmā desmitnieka tenisistēm - divreiz Kontaveitai un vienreiz čehietei Barborai Krejčīkovai un Badosai.

Ostapenko Indianvelsā spēlēs piekto reizi karjerā. Pirmās trīs reizes viņa zaudēja otrajā mačā, bet pērn sasniedza pusfinālu, trīs setos zaudējot baltkrievietei Viktorijai Azarenkai.

Turnīrs Indianvelsā norisinās uz cietā seguma. Sacensības Indianvelsā tiek sauktas arī par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru, tam ilgstot pusotru nedēļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!