Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) vadītājs Stīvs Saimons paziņojis, ka Krievijas un Baltkrievijas tenisistes nevajadzētu izslēgt no tūres politisko iemeslu dēļ, viņš sacīja intervijā BBC.

Krievijas un Baltkrievijas tenisisti šobrīd turnīros nevar startēt zem sava karoga, bet komandu sacensībās šo valstu sportisti netiks pielaisti pie starta. WTA un Tenisa Profesionāļu asociācija (ATP) atcēlusi oktobrī gaidāmo turnīru Maskavā, bet Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) atcēla visus turnīrus Krievijā un Baltkrievijā.

Lai arī citos sporta veidos, piemēram, vieglatlētikā Krievijas un Baltkrievijas sportisti nevar startēt, Simons uzskata, ka tenisā sportistiem jāļauj piedalīties sacensībās.

"Nekad nevar zināt, kas notiks nākotnē, bet mēs nekad neesam aizlieguši sportistiem piedalīties savā tūrē politisku iemeslu dēļ," intervijā BBC teica Saimons. "Jānotiek kaut kam ļoti zīmīgam, lai tas mainītos, taču mēs nezinām, kā situācija attīstīsies."

WTA nostāja varētu mainīties situācijā, ja Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem aizliegtu iebraukt valstīs, kur notiek turnīri. "Tas mainītu mūsu pozīciju, jo mums tad būtu jāievēro valdību noteikumi," skaidroja Saimonss.

"Es stingri uzskatu, ka individuālajiem sportistiem nevajadzētu tikt sodītiem par lēmumiem, kurus pieņem autoritārs līderis, kurš dara briesmīgas un nosodāmas lietas," WTA vadītājs turpināja.

"Es ceru, ka mēs turpināsim piemērot sankcijas, mēs turpināsim darīt visu iespējamo, lai panāktu mieru. Šie cilvēki ir nevainīgi šo lēmumu upuri, un viņu izolēšana man nešķiet godīga," viņš noslēdza.

Kā zināms, Krievijas diktators Vladimirs Putins 24. februārī pavēlēja sākt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, sākot brutālu karu pret savu kaimiņvalsti. Pret Krieviju un tās sabiedroto Baltkrieviju ir ieviestas bargas starptautiskas sankcijas, arī sporta nozarē, un šobrīd abas valstis praktiski ir izolētas no pārējās pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!