Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien, 23. jūnijā, iekļuva Īstbornas turnīra pusfinālā, ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-2 pieveicot Ukrainas tenisisti Anhelīnu Kaļiņinu.

Ostapenko pērn uzvarēja Īstbornas turnīrā. Tagad viņa aizcīnījusies līdz pusfinālam, tādējādi Īstbornā viņa nav zaudējusi jau astoņās spēlēs pēc kārtas. Pusfinālā piektdien viņas pretiniece būs itāliete Kamilu Džordži.

Ostapenko spēles sākumā zaudēja serves geimu, tad nonāca zaudētājos ar 0-2, bet sekoja uzvarēti pieci geimi pēc kārtas, kas ļāva panākt 5-2. Ukrainas tenisiste nākamajā geimā nosargāja savu servi, bet devītajā geimā Ostapenko nodrošināja uzvaru pirmajā setā ar 6-3.

Otrajā setā tenisistes sākumā uzvarēja savuas serves geimu, bet tad Ostapenko divreiz lauza pretinieces serves geimu un panāca 5-1. Lai gan ukrainiete atkal vienu geimu atguva, Ostapenko nākamajā geimā nodrošināja sev vietu pusfinālā.

Vēlāk Ostapenko sasniedza arī dubultspēļu pusfinālu. Viņa kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku iekļuva Īstbornas "WTA 500" sērijas dubultspēļu turnīra pusfinālā.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko un Kičenoka ar 4-6, 6-1, 10:3 pārspēja Lielbritānijas tenisistes Herietu Dārtu un Heteri Votsoni.

Pusfinālā Ostapenko un Kičenokai gaidāma tikšanās ar ķīnietēm Sjui Jifaņu un Janu Džaosjuaņu.

Par iekļūšanu pusfinālā Ostapenko nopelnījusi 185 WTA dubultspēļu ranga puntus.

Finālā jau iekļuvušas serbiete Aleksandra Kruniča un poliete Magda Linete, kurām pusfinālā bija jātiekas ar amerikānieti Serēnu Viljamsu, kurai šis ir atgriešanās turnīrs, un tunisieti Onsu Žabēru. Pretinieces pusfinālā kortā neizies, jo Žabēra guvusi savainojumu.


Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!