Foto: AP/Scanpix/LETA

Izcilā ASV tenisiste Serēna Viljamsa, kura gatavojas noslēgt karjeru, "US Open" turnīra pirmajā kārtā pirmdien ar rezultātu 6-3, 6-3 uzvarēja Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču.

40 gadus vecās Viljamsas dalību viņas karjeras pēdējā turnīrā Artūra Eša vārdā nosauktajā stadionā sapulcējās vērot teju 25 000 skatītāju, kuru starpā bija vairākas slavenības. "Kad izgāju kortā, sajūtas bija pārsteidzošas. Skatītāji bija skaļi, to visu jutu savās krūtīs. Tā bija lieliska sajūta, kuru nekad neaizmirsīšu," sacīja pati Viljamsa. "Es sev vaicāju: "Vai tas ir pa īstam? Taču man bija jādomā arī par spēli."

Koviniča WTA rangā šobrīd ierindojas 80. pozīcijā, bet Viljamsa atrodama vien 605. vietā, jo pēdējā laikā turnīros startējusi ļoti reti. Tomēr 23 "Grand Slam" turnīru čempionei zemā vieta rangā nekādi netraucēja demonstrēt pārliecinošu sniegumu.

Otrajā kārtā viņa tiksies ar igaunieti Aneti Kontaveitu, kura WTA rangā ierindojas otrajā vietā un "US Open" turnīrā ir viena no galvenajām favorītēm. Kontaveita pirmajā kārtā ar 6-3, 6-0 sagrāva rumānieti Žakelīnu Kristianu (WTA 77.)

Citā mačā Simona Halepa (WTA 7.) negaidīti piekāpās ukrainietei Darjai Snigurai (WTA 124.) ar rezultātu 2-6, 6-0, 4-6. Neveiksmi piedzīvoja vēl viena TOP 10 tenisiste Darja Kasatkina (WTA 9.), kura ar 6-7 (6:8). 6-1, 3-6 zaudēja Lielbritānijas tenisistei Harietei Dārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!