Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien piedzīvoja zaudējumu 2022. gada sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā čempionāta jeb "US Open" pirmajā kārtā.

Pasaules 16. rakete Ostapenko, kura ar šādu pašu numuru bija izlikta arī ASV atklātajā čempionātā, pirmās kārtas cīņā ar 3-6, 6-3, 4-6 zaudēja ķīnietei Cjiņveņai Dženai, kura WTA rangā atrodama 39. pozīcijā.

Džena šajā mačā izcēlās ar spēcīgu servi - viņa parūpējās par 21 eisu, kamēr Ostapenko bija tikai četri.

Kopumā Ķīnas tenisiste aizvadīja labu maču, kamēr Ostapenko tā arī neatrada savu ritmu, turklāt regulāri sūdzējās par elektronisko tiesnešu sistēmu, kas fiksē autus, un izrādīja neapmierinātību ar Dženu atbalstošiem līdzjutējiem.

Jau spēles pašā sākumā Džena tika pie breika un ieguva 2-0 vadību, taču Ostapenko breiku ātri atspēlēja. Tiesa, sestajā geimā ķīniete vēlreiz lauza pretinieces servi un šo vadību nosargāja, pirmajā setā triumfējot ar 6-3.

Otrā seta vidū abas tenisistes apmainījās breikiem, bet Ostapenko lauza Dženas servi ļoti svarīgajā astotajā geimā, panākdama 5-3 un pēc tam gūdama virsroku arī setā. Tādējādi uzvarētāja tika noskaidrota izšķirošajā - trešajā - setā, ko Ostapenko iesāka ar breiku un 2-0 vadību, taču līdzīgā stilā turpināt nespēja. Džena atspēlējās, un abas vēl apmainījās breikiem, bet ķīniete vēlreiz lauza latvietes serve desmitajā geimā (6-4) un nodrošināja uzvaru arī visā cīņā.

Portāls "Delfi" piedāvā spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!