Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV tenisists Franss Tjafo pirmdien "US Open" astotdaļfināla spēlē ar rezultātu 6-4, 4-6, 6-4, 6-3 negaidīti pārspēja izcilo Spānijas tenisistu Rafaelu Nadalu, neļaujot viņam papildināt savu "Grand Slam" čempionu titulu skaitu.

Tjafo, kurš ATP rangā ierindojas 26. vietā, pirmo reizi spēlēs "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālā. Viņš duelī pret Nadalu (ATP 3.) izcēlās ar 18 "eisiem", guva 49 "tīros" punktus un svinēja uzvaru trīs stundu un 34 minūšu laikā.

"Es šodien spēlēju neticamu tenisu. Es tiešām nezinu, kas notika," pēc mača neslēpa Tjafo, kurš visas spēles garumā neļāva Nadalam sajust mača ritmu.

"Es nespēju noturēt augsta līmeņa tenisu uz ilgu laiku," pēcspēles preses konferencēs pauda Nadals. "Nespēju pretiniekam radīt tādas grūtības, kādas parasti man izdodas. Bet es nemeklēju attaisnojumus. Šodien tikos ar spēlētāju, kurš bija labāks par mani."

Nadals šajā sezonā triumfēja "Australian Open" un "French Open", bet Vimbldonā apstājās pusfinālā. Šosezon spānis kļuva par "Grand Slam" čempionu tituliem bagātāko tenisistu, uzvarot 22 augstākās klases turnīros.

Tjafo ceturtdaļfinālā spēkosies ar Andreju Rubļovu. Rubļovs (ATP 11.) ar 6-4, 6-4, 6-4 pieveica britu Kameronu Noriju (ATP 9.).

Ceturtdaļfinālu pirmdien sasniedza arī Janniks Sinners no Itālijas (ATP 13.), kurš ar 6-1, 5-7, 6-2, 4-6, 6-3 pārspēja Iļju Ivašku (ATP 73.).

Ceturtdaļfinālā iekļuva arī ar trešo numuru izsētais spānis Karloss Alkarass (ATP 4.), kurš nepilnu četru stundu laikā piecos setos ar 6-4, 3-6, 6-4, 4-6, 6-3 pārspēja horvātu Marinu Ciliču (ATP 17.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!