Foto: Publicitātes foto

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabājusi 18. pozīciju, bet cīņā par valsts otrās raketes godu Darja Semeņistaja apsteigusi Danielu Vismani.

Jeļena Ostapenko šajā sezonā vairs nezaudēs vietu TOP 20, un aizvadītajā nedēļā viņa savu pozīciju nemainīja. Šonedēļ Latvijas vadošā tenisiste startēs WTA finālturnīra dubultspēļu turnīrā, kortā dodoties kopā ar Ludmilu Kičenoku no Ukrainas.

Savukārt zemāk rangā Darja Semeņistaja veikusi 15 pozīciju kāpumu, kas šobrīd ļauj ieņem 261. pozīciju. Tieši vienu pozīciju zemāk ir cita latviete Daniela Vismane. 300. pozīciju ieņem Diāna Marcinkeviča, tenisā pauzi paņēmušās Kamilla Bartone un Anastasija Sevastova ierindojas 582. un 680. pozīcijā, Anna Ozerova ierindojas 964. vietā, Līga Dekmeijere atrodama 1218. vietā, bet Margarita Ignatjeva ieņem 1363. vietu.

WTA līderes godā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, otro vietu ieņem tunisiete Onsa Žabēra, kamēr trešajā vietā ir Džesika Pegula no ASV. Ceturtā ir cita amerikāniete Koko Gofa, piektā ir Marija Sakari no Grieķijas, bet sestā – francūziete Karolīne Garsija. Arina Sabaļenka ierindojas septītajā vietā, bet TOP 10 noslēdz Darja Kasatkina, Veronika Kudermetova un Simona Halepa, kurai ir ne tikai veselības problēmas, bet arī piespriesta pagaidu diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpumu.

Savukārt Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā zaudējis trīs pozīcijas un ieņem 307. vietu.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs rangā pakāpies par četrām vietām (571.), kamēr piecu pozīciju kritums ir Kārlim Ozoliņam (dalīta 1211.), bet Mārtiņš ir par deviņām vietām zemāk nekā pirms nedēļas (dalīta 1871.).

Ranga pirmais numurs joprojām ir spānis Karloss Alkarass, tālāk seko viņa tautietis Rafaels Nadals, uz trešo vietu pakāpies neitrālais sportists Daņiils Medvedevs, bet par vienu vietu zemāk ārpus pirmā trijnieka ir norvēģis Kaspers Rūds. Piekto vietu saglabā grieķis Stefans Cicips, sesto - Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, bet septīto - serbs Novaks Džokovičs, kamēr kanādietis Fēlikss Ožē-Aljasims apsteidzis neitrālo sportistu Andreju Rubļovu un ieņem astoto vietu, bet Rubļovs atkāpies uz devīto pozīciju. Labāko desmitnieku noslēdz polis Huberts Hurkačs.

Latvijas pirmais numurs dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis turpina kāpumu un pēc iegūtām 18 pozīcijām ir 448. ailītē, Štrombahs savu vietu nemaina (813.), Ozoliņš atguvis vienu pozīciju (1023.), bet Rocēns pakāpies par četrām vietām (dalīta - 1646.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!