Foto: F64

Latvijas tenisa izlasi Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas "play-off" duelī pret Austriju vienspēlēs pārstāvēs Jeļena Ostapenko un Daniela Vismane, kļuva zināms pēc izloses.

Vispirms piektdien, 11, novembrī, pulksten 13.45 kortā dosies Ostapenko (WTA 18.), kura spēkosies ar Tamiru Pašeku (WTA 492.), bet pēc tam Vismane (WTA 266.) aizvadīs maču pret Sinju Krausu (WTA 197.).

Sestdien paredzēts, ka Ostapenko un Vismane mainīsies ar pretiniecēm, bet dubulspēlei pieteikta Diāna Marcinkēviča un Beatrise Zeltiņa, kuras tiksies ar Krausu un Melāniju Klafneri.

Latvijas izlases kapteinis būs Adrians Žguns, bet Austrijas kapteine būs Mariona Maruska.

Astoņas izslēgšanas dueļu uzvarētājas izcīnīs iespēju spēlēt 2023.gada kvalifikācijas turnīrā, bet zaudētājas cīnīsies reģionālajās grupās.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām. Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs. Kingu uzskata par vienu no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!