Foto: AP/Scanpix/LETA

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālu pirmdien, 23. janvārī, negaidīti viegli sasniedza ar ceturto numuru izliktais serbs Novāks Džokovičs. Tāpat ceturtdaļfinālā iekļuva neizsētie Tomijs Pols un Bens Šeltons, kā arī turnīra piektais numurs Andrejs Rubļevs, kurš izšķirošajā setā "tie break" pamanījās atspēlēties sarežģītā situācijā.

Deviņkārtējais "Australian Open" čempions Džokovičs ceturtās kārtas spēlē trīs setos ar 6-2, 6-1, 6-2 pieveica mājinieki Aleksu de Minoru. Austrālietis turnīrā bija izlikts ar 22. numuru un pirms dueļa speciālisti prognozēja, ka de Minors spēs izrādīt pretestību, tomēr mačā Austrālijas tenisists uzvarēja vien piecos geimos.

Tagad ceturtdaļfinālā Džokoviču sagaida duelis ar turnīra piekto numuru Andreju Rubļevu, kas piecos setos ar 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (11:9) trīs ar pusi stundu ilgā cīņā pieveica norvēģi Holgeru Runi. Izšķirošajā setā "tie break" izspēlēs norvēģis bija vadībā ar 6:2 un 7:3, tomēr tad Rubļevs uzvarēja sešas izspēles pēc kārtas. Norvēģis atspēlēja divas mačbumbas, bet Rubļevs mirkli vēlāk izmantoja savu trešo mačbumbu un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Tikmēr karjeras lielākais panākums pirmdien padevās 20 gadus vecajam ASV tenisistam Benam Šeltonam (ATP 89.), kurš aizvadot vien savu otro "Grand Slam" (vēl pagājušā gada ASV atklātais čempionāts) sasniedza ceturtdaļfinālu, ar 6-7 (5:7), 6-2, 6-7 (4:7), 7-6 (7:4), 6-2 pieveicot savu tautieti Džefriju Vulfu (ATP 67.).

Bena Šeltona tēvs Braiens Šeltons arī bija pazīstams tenisists un izcīnīja divus ATP raudzes turnīru titulus, kā arī rangā sasniedza 55.vietu, tomēr viņam nebija pa spēkam nevienā no "Grand Slam" turnīriem tikt tālāk par astotdaļfinālu.

Šeltona pretinieks nākamajā spēlē būs viņa tautietis Tomijs Pols, kurš ar 6-2, 4-6, 6-2, 7-5 pieveica spāni Roverto Bautistu Agutu, kurš bija izlikts ar 24. numuru. Pols pirmo reizi karjerā sasniedza kāda "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!