Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vimbldonas tenisa čempionātā šogad varēs piedalīties tenisisti no agresorvalstīm Krievijas un Baltkrievijas, paziņojuši rīkotāji.

Prestižā turnīra rīkotāji pēc pērn Krievijas veiktā nepamatotā iebrukuma Ukrainā aizliedza Vimbldonā spēlēt krievu un baltkrievu tenisistiem, taču nu tas ir atcelts.

Šogad šo valstu tenisisti varēs piedalīties turnīrā, bet to varēs darīt tikai zem neitrāla karoga un izpildot arī citus kritērijus.

"Mēs absolūti nosodām Krievijas nelegālo invāziju un pilnībā atbalstām Ukrainu. Šis bija ārkārtīgi sarežģīts lēmums, ko mēs pieņēmām pēc rūpīgām pārdomām," BBC citē turnīra rīkotāju AELTC vadītāju Aianu Hjūitu.

Šis lēmums attiecas arī uz citiem tenisa turnīriem Lielbritānijā, kas notiks pirms Vimbldonas.

Lai varētu piedalīties Vimbldonā, agreserovalstu sportisti nedrīkst atbalstīt Krievijas vai Baltkrievijas režīmus un to līderus, saņemt finansējumu no šī valstīm.

Citos turnīros, izņemot sacensības Vimbldonā un Lielbritānijā, krievu un baltkrievu tenisisti varējuši startēt kā neitrāli sportisti, tostarp pārējos trīs "Grand Slam" čempionātos.

Krievu tenisisti Daniils Medvedevs, Andrejs Rubļovs un Darija Kasatkina šobrīd atrodas savu pasaules rangu pirmajā desmitniekā, un viņi varēs atgriezties Vimbldonā. Tāpat arī šogad Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējusī baltkrieviete Arina Sabaļenka (attēlā), kura iepriekš nav slēpusi atbalstu savam diktatoram Vladimiram Lukašenko.

Vimbldonas čempionāts sāksies 3. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!