Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien Madrides "WTA 1000" sērijas turnīru uzsāks ar otrās kārtas maču ar čehieti Lindu Fruhvirtovu.

Mačs ceturtajā kortā plānots pēc plkst.15 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ierindojas 22.pozīcijā un turnīrā izsēta ar 19.numuru, kamēr Fruhvirtova rangā ieņem 58.vietu.

Latvijas tenisiste no pirmās kārtas mača bija brīva, bet čehiete ar 6-3, 7-5 pārspēja amerikānieti Keitiju Volinecu (WTA 103.).

Ostapenko un Fruhvirtova sezonas ievadā tikās Dubaijas "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā, kad pie panākuma ar 6-2, 6-0 tika Latvijas tenisiste.

Ostapenko šosezon ir uzvarējusi 13 no 22 mačiem, bet Fruhvirtova - deviņās no 17 spēlēm. Čehiete šosezon Austrālijas atklātajā čempionātā sasniedza astotdaļfinālu, bet Latvijas tenisiste sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā sasniedza ceturtdaļfinālu.

Trešajā kārtā šī dueļa uzvarētāja stāsies pretī neitrālajai tenisistei Ludmilai Samsonovai (WTA 18.) vai Marinai Zanevskai (WTA 75.) no Beļģijas.

Ostapenko kopā ar savu pastāvīgo pārinieci ukrainieti Ļudmilu Kičenoku startēs arī dubultspēlēs. Ar otro numuru sacensībās izsētais duets turnīru uzsāks ar maču pret citu internacionālo duetu Leila Fernandesa (Kanāda)/Teilore Taunzenda (ASV).

Pamatturnīrs Madridē uz māla seguma norisināsies līdz 7.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!