Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja trešdien Grodziska Mazoveckas "WTA 125" turnīrā Polijā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu astotdaļfinālā.

WTA rangā 154. vietā esošā Semeņistaja astotdaļfinālā ar rezultātu 6-4, 5-7, 3-6 piekāpās čehiete Terēzai Martincovai (WTA 104.).

Mača ievadā abas tenisistes ļoti pārliecinoši spēlēja pie savām servēm, bet tad devītajā geimā Semeņistaja izdarīja spiedienu uz pretinieci viņas serves geimā. Latvijas tenisiste ieguva breika iespēju, kuru arī realizēja. Pēc tam viņa droši servēja par uzvaru pirmajā setā.

Otrā seta ievadā Semeņistaja Martincovu atstāja "sausā" viņas serves geimā, un viņa turpinājumā šo pārsvaru saglabāja. Savukārt septītajā geimā tenisiste no Latvijas panāca divu breiku pārsvaru, taču seta galotnē viņa pazaudēja spēles pavedienu. Martincova uzvarēja četrus geimus pēc kārtas un panāca trešo setu.

Pēc neveiksmīgā otrā seta Semeņistaja ātri atguvās un uzreiz lauza pretinieces servi, tomēr brīdi vēlāk čehiete rezultātu atkal izlīdzināja (3-3). Martincova turpināja spēlēt droši, un viņa uzvarēja gan savu, gan Semeņistajas serves geimu. Tomēr arī viņai, servējot par uzvaru spēlē, roka nedaudz notrīcēja. Semeņistaja ieguva breika iespēju, taču nespēja to izmantot. Martincova guva nākamos divus punktus un izcīnīja uzvaru, paveicot iespaidīgu atspēlēšanos.

Jau vēstīts, ka Semeņistaja pirmajā kārtā ar 6-4, 6-4 pārspēja Lielbritānijas tenisisti Naiktu Beinsu (WTA 293.).

Šajā turnīrā nopelnītie 15 WTA ranga punkti Semeņistajai ļaus sasniegt jaunu karjeras rekordu pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!