Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien ar sarežģītu uzvaru sāka prestižo Sinsinati "WTA 1000" turnīru, pirmās kārtas mačā ar rezultātu 1-6, 6-3, 6-4 pārspējot Čehijas tenisisti Karolīnu Plīškovu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 20. vietu, bet Plīškova ir piecas pozīcijas zemāk. Abām tenisistēm šī bija desmitā savstarpējā spēle, un tagad abas uzvaras dala uz pusēm.

Plīškova pirmajā setā dominēja kortā, un viņa ātri izvirzījās vadībā ar 4-0. Vienu serves geimu Latvijas tenisistei izdevās uzvarēt, tomēr intrigu atgriezt viņa vairs nevarēja. Otrajā setā Ostapenko darbojās daudz drošāk, un viņa atrada precizitāti savos sitienos. Viņa uzreiz lauza pretinieces servi, bet brīdi vēlāk viņa panāca jau divu breiku pārsvaru (4-1). Plīškova uzreiz atbildēja ar uzvarētu Ostapenko serves geimu, taču izšķirošajos brīžos rīdziniece atjaunoja drošo pārsvaru un uzvarēja setu ar 6-3.

Noslēdzošajā setā abām tenisistēm bija problēmas ar savu servju nosargāšanu, tomēr labāk veicās Ostapenko. Viņa izvirzījās vadībā ar 4-2, pēc tam Plīškova breiku atspēlēja. Mača galotnē tenisistes turpināja uzvarēt geimus pie pretinieces serves, līdz Ostapenko noveda maču līdz uzvarai.


Otrajā kārtā Ostapenko spēkosies ar turnīra ceturto raketi no Kazahstānas Jeļenu Ribakinu (WTA 4.), kura turnīru uzsāks tikai no otrās kārtas.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!