Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien profesionālajā tenisā atgriežas ar uzvaru, pirmajā mačā pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma Andoras "WTA 125" turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-7 (6:8), 6-2, 6-1 pārspējot Irenu Buriljo-Eskoriuelu no Spānijas.

Sevastova šobrīd rangā nav atrodama, bet Buriljo-Eskoriuela no Spānijas WTA rangā ierindojas 260. pozīcijā.

Sevastovas pretiniece otrajā kārtā būs ar ceturto numuru izsētā ukrainiete Dajana Jastremska, kura rangā ierindojas 106. vietā.

Sevastova jau pirmajā geimā nosargāja savu servi, bet turpinājumā viņa nonāca iedzinējos ar ar rezultātu 2-5, taču turpinājumā liepājniece paveica iespaidīgu atspēlēšanos, divreiz laužot pretinieces servi, turklāt šajā laikā atspēlējot divas setbumbas. Cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā atkal bija spiesta atspēlēties no 2:5, bet viņa panāca neizšķirtu rezultātu 6:6. Tomēr galotnē spāniete guva divus punktus.

Otrā seta sākumā Sevastova divreiz uzvarēja pretinieces serves geimus, izvirzoties vadībā ar 3-0. Mača turpinājumā abām tenisistēm neveicās ar serves geimu uzvarēšanu un pārāka bija serves uzņēmēja, tomēr Sevastova setu uzvarēja ar 6-2. Tāpat arī otro setu Sevastova sāka ar diviem breikiem un rezultātu 3-0, bet šoreiz viņai izdevās uzvarēt vēl pārliecinošāk.

Šī abām tenisistēm bija pirmā savstarpējā spēle.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!