Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova savā otrajā turnīrā pēc atgriešanās sportā Limožā piektdien, 15. decembrī, neiekļuva pusfinālā, saspringtā cīņā ceturtdaļfinālā trīs setos ar 6-7 (4:7), 6-2, 5-7 piekāpjoties mājiniecei Elzai Žakemē.

Sevastova tādējādi savā otrajā atgriešanās turnīrā nospēlējusi ar identisku bilanci – divas uzvaras un viens zaudējums, paliekot soli no pusfināla.

Spēle ritēja kā pa viļņiem. Pirmajā setā Sevastova atspēlējās no 1-4 un izvirzījās vadībā ar 6-5, turklāt bija breika pārsvars. Tomēr 12. geimā Sevastova nenosargāja savu servi, tad nestabili aizvadīja "tie break" un zaudēja pirmo setu ar 6-7 (4:7).

Otrajā setā Sevastova pēc breika zaudēja savu servi (3-2), bet tad uzvarēja trīs geimus pēc kārtas un guva panākumu otrajā setā ar 6-2. Izšķirošajā setā turpinājās "amerikāņu kalniņi", bet francūziete turpināja dubultkļūdu maratonu (visā spēlē Žakemē pieļāva 19 dubultkļūdas). Sevastova ieguva vadību 2-0, bet tad zaudēja divus geimus pēc kārtas. Mača galotnē Sevastovai nekādi neizdevās salauzt Žakemē, kura pēc vairākām izspēlēm acīmredzami vilka laiku, lai varētu atelpoties un atgūt spēkus. Savukārt 11. geimā Sevastova pēc vairākām kļūdām zaudēja savas serves geimu un nākamajā geimā Žakemē "izkārtoja" sev smagu uzvaru.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!