Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien Brisbenas "WTA 500" sērijas turnīra astotdaļfinālā ar rezultātu 6-1, 4-6, 6-3 pārspēja čehieti Karolīnu Plīškovu un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Ostapenko WTA rangā ieņem 12.vietu un turnīrā izsēta ar trešo numuru, savukārt Plīškova ir 37.pozīcijā un izlikta ar 16. numuru. Ostapenko mačā uzvarēja divu stundu un 19 minūšu laikā.

Spēle iesākās ar garu geimu, kurā Ostapenko neļāva Plīškovai izmantot iegūto breika iespēju, bet turpinājumā Latvijas tenisiste lauza pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 3-0. Plīškova līdzīgā cīņā nosargāja savu servi ceturtajā geimā, taču Ostapenko turpinājumā vēlreiz prata veikt trīs geimu izrāvienu, kas ļāva ļoti pārliecinoši uzvarēt pirmo setu – 6-1.

Otrā seta ievadā Ostapenko zaudēja serves geimu un nonāca iedzinējos ar 0-2, taču viņa brīdi vēlāk jau bija atspēlējusies, panākot rezultātu 3-3. Uzreiz pēc tam Plīškova vēlreiz lauza latvietes servi, un šo pārsvaru nosargāja. Noslēdzošajā geimā Ostapenko sarežģīja Plīškovai seta uzvarēšanu, cenšoties atspēlēt breika deficītu, taču čehiete ar trešo setbumbu izlīdzināja mača rezultātu.

Trešais sets iesākās līdzīgā cīņā, tenisistēm apmainoties ar uzvarētiem serves geimiem. Vēl vienā garā geimā Ostapenko realizēja trešo iespēju lauzt Plīškovas servi, un izvirzījās vadībā ar 4-2. Servējot par uzvaru mačā Latvijas tenisistei nācās atspēlēt pretinieces iegūto breika iespēju, bet pēc tam viņa ar otro piegājienu realizēja mačbumbu.

Ostapenko izcīnīja savu sesto uzvaru pār Plīškovu 11 savstarpējās spēlēs.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko tiksies ar Viktoriju Azarenku (WTA 23.), kura savā astotdaļfinālā ar 7-5, 6-2 pieveica francūzieti Klāru Burelu (WTA 56.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!